Γαριδομακαρονάδα με λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση



Μια συνταγή της κυρίας Panagiota Katexaki για ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΕΥΣΗ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi


Γαριδομακαρονάδα με λίγες θερμίδες και υπέροχη γεύση

Συστατικά
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
450γρ. μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
1/4 κούπας λεπτές φέτες φρέσκου βασιλικού
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φλιτζάνια μαγειρεμένα ζεστά μακαρόνια
1/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε την ντομάτα και τον βασιλικό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα. Ανακατέψτε με τις ελιές Καλαμών, την κάπαρη και το μαύρο πιπέρι.
Ανακατέψτε το μείγμα με τις γαρίδες και τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε με την φέτα.