
ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Υπέροχες μυρωδιές σε ένα απλό, αλλά αφάνταστα ευωδιαστό γλυκό.
Υλικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 φλυτζάνες ζάχαρη
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι και μανταρίνι
- Ξύσμα από πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι
- 1 φαρίνα
- 2 κουταλιές λικέρ( αν έχετε λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι ακόμα καλύτερα)
Εκτέλεση
- Καλό χτύπημα ζάχαρη με αυγά να γίνουν κρέμα.
- Μετά το καλαμποκέλαιο,το λικέρ, το ξύσμα και τέλος εναλλάξ αλεύρι με χυμό.
- Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .
- Αφού ψηθεί το αλείφουμε με μαρμελάδα που την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
- Εγώ έβαλα μαρμελάδα μανταρίνι.
- Τα αρώματα που αφήνει στο στόμα μας κάθε μπουκιά, είναι απίστευτα....!!