Κέικ με πορτοκάλι και μανταρίνι



ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ


Υπέροχες μυρωδιές σε ένα απλό, αλλά αφάνταστα ευωδιαστό γλυκό.


Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι και μανταρίνι
  • Ξύσμα από πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι
  • 1 φαρίνα
  • 2 κουταλιές λικέρ( αν έχετε λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι ακόμα καλύτερα)


Εκτέλεση

  1. Καλό χτύπημα ζάχαρη με αυγά να γίνουν κρέμα.
  2. Μετά το καλαμποκέλαιο,το λικέρ, το ξύσμα και τέλος εναλλάξ αλεύρι με χυμό.
  3. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .
  4. Αφού ψηθεί το αλείφουμε με μαρμελάδα που την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
  5. Εγώ έβαλα μαρμελάδα μανταρίνι.
  6. Τα αρώματα που αφήνει στο στόμα μας κάθε μπουκιά, είναι απίστευτα....!!


Δημιουργός συνταγής: Μαίρη Ηλιοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!