
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Από την ποιο εύκολη, γευστική, υπέροχη, αφράτη σιροπιαστή Καρυδόπιτα που θα φτιάξετε !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά ίδιου μεγέθους,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
1 βανίλια,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο,
1 ποτήρι νερού και ακόμα μισό αλεύρι για όλες της χρήσεις,
1 ποτήρι νερού και ακόμα ένα μισό σκόνη καρυδιών,η και ποιο χοντροκομμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν!
Ρίχνουμε το αλεύρι,την βανίλια,το μπέικιν ,το γαρύφαλλο,την κανέλα!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την σκόνη καρυδιών και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ να μην ξεφουσκώσει το μείγμα!
Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 30 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 40 λεπτά φυσικά τον φούρνο μας!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το χυμό απόν ένα φρέσκο λεμόνι!
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά και σιροπιάζομαι την καρυδόπιτα σιγά σιγά με κουτάλα.