
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Πολύ αρωματικός!!!
ΥΛΙΚΆ
1 κούπα νες καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα νες σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κούπα νες σιμιγδάλι χοντρό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 φλ.τσ. καρύδια σπασμένα
1 φλ. καφέ σταφίδες ξανθές
1 φλυτζ. καφέ σταφίδες μαύρες
1/2 φλυτζ. καφέ ΦΥΣΤΙΚΙ Αιγίνης
100 γρ. κουβερτούρα
ΣΙΡΌΠΙ
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού μέλι
5 φλυτζάνες τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό το ξύλο κανέλλας τη φλούδα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη για 2'.
Κατόπιν βάζουμε το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο ακόμα 1'.
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο μαζί με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει...
Το μισό το βάζουμε σε μια συσκευή και Ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα σε κομμάτια...ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Στο άλλο μισό προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς το ξύσμα πορτοκαλιού κ λίγη κανέλα.
Στο σοκολατένιο πρόσθεσα κ λίγες σταγόνες σοκολάτας.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε λίγα σπασμένα φιστίκια Αιγίνης!!

Στο σοκολατένιο πρόσθεσα κ λίγες σταγόνες σοκολάτας.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε λίγα σπασμένα φιστίκια Αιγίνης!!
