Πουτίγκα Κοζάνης



ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
1 βανίλια,
μισό ποτήρι κανονικό νερού ζάχαρη,
1,5 ποτήρι αλεύρι,
1 ποτήρι καρύδια,
μισό ποτήρι σταφίδες αλευρωμένες,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους.180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτήρια νερού νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη και το χυμό μισό λεμονιού για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
6 ποτήρια γάλα,
6 κουταλιές ζάχαρη,
6 κουταλιές κορν φλάουρ,
2 Μόρφατ μεταλλικά κουτιά,
2 ζαχαρούχο γάλα.

Ζεσταίνουμε το γάλα - ζάχαρη.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το γάλα, το ρίχνουμε ανακατεύουμε και όταν πήξει το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα Μόρφατ τα παγωμένα με τα ζαχαρούχα σε σφιχτή σαντιγί.
Και αφού έχει κρυώσει η κρέμα την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε την σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο γλυκό.
Διακόσμηση κανέλα - καρύδι.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!