ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ
ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΕΛΕΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό,
μισό νεροπότηρο σπορέλαιο,
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
1 ασπράδι αυγού
και αλεύρι όσο πάρει αυτό το ρυθμίζουμε εμείς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ την μαγιά με το νερό και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε.ελαφρώς την κόβουμε σε 4 κομμάτια τα οποία αυτά τα κομμάτια τα.φτιάχνουμε μπαλιτσες.
Ανοίγουμε τις μπαλίτσες φυλλαράκια.
Τοποθετούμε το πρώτο φυλλαράκι στο ταψί,βάζουμε μερεντα πάνω του παντού,τοποθετούμε άλλο φυλλαράκι ξανά μερέντα,ξανά φυλλαράκι με μερεντα και κλείνουμε με φυλλαράκι.
Βάζουμε στο κέντρο ένα ποτήρι και με το μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρω κομμάτια τα οποία στριφογυρίζουμε.
Το σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!
(Έμενα μου πήρε 20 λεπτά) οπότε ανάλογα τον φούρνο!