Πιπεριές Κέρατο γεμιστές με Τυρί και Ντομάτα

Νόστιμες Γεμιστές Πιπεριές με Τυριά και Φρέσκια Ντομάτα

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ


Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές κέρατο με ένα αρωματικό μείγμα τυριών, ντομάτας και μυρωδικών, και ψημένες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και υπέροχη γεύση.


Υλικά

  • 12 πιπεριές κέρατο (πράσινες και κόκκινες), πλυμένες και καθαρισμένες από τα σπόρια 
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 
  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη 
  • 1 αυγό 
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση 
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα 
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι 
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα και το κεφαλοτύρι. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  3. Γεμίζουμε τις καθαρισμένες πιπεριές με το μείγμα τυριών και ντομάτας, πιέζοντας ελαφρώς ώστε να γεμίσουν καλά. 
  4. Κλείνουμε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. 
  5. Περιχύνουμε τις γεμιστές πιπεριές με το ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάει παντού. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές και να λιώσουν τα τυριά. 
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τις σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget