ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές κέρατο με ένα αρωματικό μείγμα τυριών, ντομάτας και μυρωδικών, και ψημένες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και υπέροχη γεύση.
Υλικά
- 12 πιπεριές κέρατο (πράσινες και κόκκινες), πλυμένες και καθαρισμένες από τα σπόρια
- 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- 200 γρ. τριμμένη φέτα
- 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα και το κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Γεμίζουμε τις καθαρισμένες πιπεριές με το μείγμα τυριών και ντομάτας, πιέζοντας ελαφρώς ώστε να γεμίσουν καλά.
- Κλείνουμε τις πιπεριές με τα καπάκια τους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Περιχύνουμε τις γεμιστές πιπεριές με το ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πιπεριές και να λιώσουν τα τυριά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τις σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!