Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιάς ΠΚ για ΤΥΡΟΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Τυροτηγανόψωμα
Πολύ νόστιμα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φακελάκι ξηρή μάγια μισό ποτήρι νερό χλιαρό 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας αλεύρι τα ανακατεύω να διαλυθούν και τα αφήνω 15 λεπτά να βγάλει φουσκάλες μετά κοσκινίζω το αλεύρι που είναι περίπου 700 με 750 γραμμάρια είναι για όλες τις χρήσεις προσθέτω 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι 3 κουταλιά σούπας ξύδι και ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ενάμιση κουταλάκι γλυκού αλάτι.
Ζυμώνω και τα αφήνω μία ώρα σκεπασμένο να διπλασιαστεί.
Χωρίζω τη ζύμη σε 7 μέρη τρίβω 500 γραμμάρια φέτα ανοίγω στρογγυλό πιτάκι βάζω τη γέμιση.
Την κλείνω σαν πουγκί και την ξανά σχηματίζω στρογγυλό σπιτάκι στο μέγεθος του τηγανιού ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι 5 με 6 λεπτά από κάθε πλευρά!