ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ!!!!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα,
125 γρ. ζαχαρη,
155 γρ. αλευρι Φαρινάπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
125 γρ. ζαχαρη,
155 γρ. αλευρι Φαρινάπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια
Χτυπαμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις το κοσκινισμένο αλεύρι με τη βανίλια ενώ ανακατευουμε απαλα με μαριζ.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τσερκι Νο28, ριχνουμε το μιγμα απαλα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους, σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα του φούρνου, για 30 λεπτα αναλογα το φουρνο,
Το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις το κοσκινισμένο αλεύρι με τη βανίλια ενώ ανακατευουμε απαλα με μαριζ.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τσερκι Νο28, ριχνουμε το μιγμα απαλα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους, σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα του φούρνου, για 30 λεπτα αναλογα το φουρνο,
Το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βραζουμε 1 νεροπότηρο νερο με 1 νεροπότηρο ζαχαρη και το χυμο μισού λεμονιου για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Το αφηνουμε να κρυωσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Το αφηνουμε να κρυωσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ. ζαχαρη να ζεσταθει.
Εχουμε βγαλει λιγο κρυο γαλα σε μπολακι και εχουμε ριξει μεσα 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλαουρ με 2 κ.σ. γεματες αλευρι.
Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα, ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε από τη φωτιά.
Ριχνουμε μεσα 1 βανιλια, 50 γρ βουτυρο και 50 γρ καρυδα και ανακατεύουμε.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι και τον σιροπιάζουμε παντού με κουτάλι.
Εχουμε βγαλει λιγο κρυο γαλα σε μπολακι και εχουμε ριξει μεσα 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλαουρ με 2 κ.σ. γεματες αλευρι.
Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα, ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε από τη φωτιά.
Ριχνουμε μεσα 1 βανιλια, 50 γρ βουτυρο και 50 γρ καρυδα και ανακατεύουμε.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι και τον σιροπιάζουμε παντού με κουτάλι.
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα.
Τοποθετούμε από πάνω τον άλλο πάτο και τον σιροπιάζουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλ. του τσαγιού αχνη ζαχαρη και 2 κ.σ. γαλα φρεσκο.
Σταματαμε το μιξερ, ριχνουμε μεσα 50 γρ καρυδα και ανακατευουμε με μαριζ απαλα.
Τελος στρώνουμε τη σαντιγί από πάνω και γύρω από το γλυκό.
Ριχνουμε και καρυδα πανω και στα πλαγια και για διακόσμηση κερασακια.
Σταματαμε το μιξερ, ριχνουμε μεσα 50 γρ καρυδα και ανακατευουμε με μαριζ απαλα.
Τελος στρώνουμε τη σαντιγί από πάνω και γύρω από το γλυκό.
Ριχνουμε και καρυδα πανω και στα πλαγια και για διακόσμηση κερασακια.