ΤΟΥΡΤΑ - ΤΑΡΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΚΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ
Υλικά:
- 3 πακέτα μπισκότα digestive (χρησιμοποίησα 2 πακέτα πτι μπερ ολικής άλεσης)
- 3 κ.σ. νες καφέ
- 250 γρ. κουτί φυτική σαντιγί (Ερμόλ, Μόρφατ), παγωμένο καλά στο ψυγείο
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. λευκή σοκολάτα
- 1 φλ. του τσαγιού γάλα εβαπορέ
- σιρόπι σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το Ερμόλ στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει καλά.
- Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τον καφέ ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε σιγά - σιγά το χτυπημένο Ερμόλ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα εβαπορέ και βουτάμε μέσα σ' αυτό τα μπισκότα πολύ γρήγορα (ίσα ίσα να βραχούν, να μη μουλιάσουν).
- Τα στρώνουμε σε ένα στρογγυλό πυρέξ μεγέθους τούρτας.
- Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα Μόκας και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει καλά, για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες.
- Διακοσμούμε με γραμμές από σοκολάτα ρευστή κι αν θέλουμε με λίγη σαντιγί
Σημείωση:
Μπορούμε να φτιάξουμε την βάση και κατ' αυτόν τον τρόπο:- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι ώστε να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε 250 γρ. βούτυρο.
- Στρώνουμε τα αλεσμένα μπισκότα σε πυρέξ η ταψάκι, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βραχεί το μείγμα και να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα.
- Συνεχίζουμε με την κρέμα όπως αναγράφεται παραπάνω.
Τούρτα τύπου Μόκα φανταστική
