Τούρτα - Τάρτα τύπου Μόκα φανταστική

ΤΟΥΡΤΑ - ΤΑΡΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΚΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΤΑ - ΤΑΡΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΚΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ


Υλικά:

  • 3 πακέτα μπισκότα digestive (χρησιμοποίησα 2 πακέτα πτι μπερ ολικής άλεσης)
  • 3 κ.σ. νες καφέ
  • 250 γρ. κουτί φυτική σαντιγί (Ερμόλ, Μόρφατ), παγωμένο καλά στο ψυγείο
  • 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 φλ. του τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • σιρόπι σοκολάτας για διακόσμηση


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το Ερμόλ στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει καλά.
  2. Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει.
  3. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. 
  4. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Προσθέτουμε τον καφέ ανακατεύοντας.
  6. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το χτυπημένο Ερμόλ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα εβαπορέ και βουτάμε μέσα σ' αυτό τα μπισκότα πολύ γρήγορα (ίσα ίσα να βραχούν, να μη μουλιάσουν).
  8. Τα στρώνουμε σε ένα στρογγυλό πυρέξ μεγέθους τούρτας.
  9. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα Μόκας και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει καλά, για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες.
  10. Διακοσμούμε με γραμμές από σοκολάτα ρευστή κι αν θέλουμε με λίγη σαντιγί

Σημείωση:

Μπορούμε να φτιάξουμε την βάση και κατ' αυτόν τον τρόπο:
  1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι ώστε να γίνουν σκόνη.
  2. Λιώνουμε 250 γρ. βούτυρο.
  3. Στρώνουμε τα αλεσμένα μπισκότα σε πυρέξ η ταψάκι, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βραχεί το μείγμα και να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  4. Στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα.
  5. Συνεχίζουμε με την κρέμα όπως αναγράφεται παραπάνω.


Τούρτα τύπου Μόκα φανταστική

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget