Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Παγωτό τιραμισού
Κοπιάσετε να σας κεράσω το ωραιότερο παγωτό τιραμισού.....που φάγατε ποτέ!!!!
Απλά δεν υπάρχει.....!!!!!
Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ)
1 πακέτο σαβαγιάρ
480 γρ τυρί κρέμα ( εγώ έβαλα light)
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρουχο γάλα
1 βανιλια
Για το σιρόπι
3/4 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
2 κ.σ κακάο άγλυκο
2 κ.σ νες καφέ
1 σφηνάκι κονιάκ
Κακάο άγλυκο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζω το σιρόπι μου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη , το κακάο και τον καφέ και ανακατεύω με σύρμα να σπάσω τα γρομπαλακια.
Προσθέτω το νερό και ανακατεύω.
Βράζω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά.
Προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία για να μπορώ να σιροπιάσω τα σαβαγιάρ.
Στον κάδο του μίξερ αφρατευω το τυρί σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτω το ζαχαρουχο σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα , τη βανίλια και τέλος λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάω ίσα που να έχω μία ωραία βελούδινη κρέμα ( δεν παραχτυπαω να πήξει πολύ) .
Στρώνω μεμβράνη τροφίμων στη φόρμα μου και αδειάζω τη μισή κρέμα.
Σιροπιάζω τα σαβαγιάρ και κάνω μια στρώση πάνω στην κρέμα.
Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα , σιροπιάζω πάλι τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τελειώνω με αυτά τελευταία στρώση.
Κλείνω με τη μεμβράνη το γλυκό και το βάζω κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμάρω το παγωτό.
Χτυπάω 300 γρ κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ άχνη σε σαντυγι και γαρνίρω το παγωτό.
Πασπαλιζω με κακάο αγλυκο.
Κοπιάσετε να σας κεράσω το ωραιότερο παγωτό τιραμισού.....που φάγατε ποτέ!!!!
Απλά δεν υπάρχει.....!!!!!
Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ)
1 πακέτο σαβαγιάρ
480 γρ τυρί κρέμα ( εγώ έβαλα light)
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρουχο γάλα
1 βανιλια
Για το σιρόπι
3/4 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
2 κ.σ κακάο άγλυκο
2 κ.σ νες καφέ
1 σφηνάκι κονιάκ
Κακάο άγλυκο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζω το σιρόπι μου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη , το κακάο και τον καφέ και ανακατεύω με σύρμα να σπάσω τα γρομπαλακια.
Προσθέτω το νερό και ανακατεύω.
Βράζω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά.
Προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία για να μπορώ να σιροπιάσω τα σαβαγιάρ.
Στον κάδο του μίξερ αφρατευω το τυρί σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτω το ζαχαρουχο σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα , τη βανίλια και τέλος λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάω ίσα που να έχω μία ωραία βελούδινη κρέμα ( δεν παραχτυπαω να πήξει πολύ) .
Στρώνω μεμβράνη τροφίμων στη φόρμα μου και αδειάζω τη μισή κρέμα.
Σιροπιάζω τα σαβαγιάρ και κάνω μια στρώση πάνω στην κρέμα.
Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα , σιροπιάζω πάλι τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τελειώνω με αυτά τελευταία στρώση.
Κλείνω με τη μεμβράνη το γλυκό και το βάζω κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμάρω το παγωτό.
Χτυπάω 300 γρ κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ άχνη σε σαντυγι και γαρνίρω το παγωτό.
Πασπαλιζω με κακάο αγλυκο.