ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ
ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΕΝΤΑ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!ΑΦΡΑΤΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΟ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό,
1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα,
μισό νεροπότηρο σπορέλαιο,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 ασπράδι αυγού,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
λίγο αλάτι
και αλεύρι όσο πάρει αυτό είναι στην κρίση μας οπότε το βλέπουμε όταν το ζυμώνουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό την μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το ασπράδι,την ζάχαρη,το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε 2 νεροπότηρα αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Τέλος ρίχνουμε χούφτα χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη την οποία σκεπάζουμε.για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την κόβουμε σε.6 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε 6 μπάλες.
Αυτές τις μπάλες τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια τις ανοίγουμε φυλλαράκια τα οποία τα 4 τα αλείφουμε με βούτυρο και τοποθετούμε πάνω μερέντα!
Οπότε ανά 3 φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο ανοίγουμε ένα φύλλο!
Αυτό το φύλλο το κόβουμε λωρίδες τις οποίες στριφογυρνάμε και τις τοποθετούμε στο ταψί!
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για.15 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!!!!