Δοκιμάστε το αρέσει πολύ !!!
Υλικά
- 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
- λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι
- 1/2 ποτήρι νερού κρασί, κόκκινο, ροζέ ή λευκό ή ότι έχετε
- λίγα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- θυμάρι ή ρίγανη
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομματάκια του χοιρινού.
- Όταν το χρώμα τους σκουρύνει ελαφρώς προσθέτουμε κρασί σε ποσότητα τόση που να καλύπτει τους κύβους του χοιρινού.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, μόνο ανακατεύοντας που και που ελαφρώς.
- Μόλις το χρώμα του κρέατος γίνει ρόδινο από απόχρωση και το κρασί απορροφηθεί, προσθέτουμε αν θέλουμε κρεμμύδι, πιπεριές ή και τα δύο, ψιλοκομμένα αλλά όχι υπερβολικά, για να μη παρατηγανιστούν και χάσουν τη φρεσκάδα τους.
- Προσθέτουμε και την 1 κουταλιά μουστάρδας αραιωμένη σε λίγο νεράκι.
- Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε ρίγανη ή θυμάρι και ανακατεύουμε.
- 15 με 20 λεπτά μαγείρεμα κι έτοιμη η τηγανιά μας!
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
- Αδειάζουμε την ψίχα από ένα καρβέλι.
- Ρίχνουμε κάτω στη βάση του διάφορα τυριά π.χ. κασέρι ή γκούντα.
- Το γεμίζουμε με την τηγανιά και πάλι κασέρι ή τυριά διάφορα επάνω και στα πλαϊνά.
- Κλείνουμε με το καπάκι.
- Όλο το ψωμάκι το αλείφουμε με βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει!
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia
