Τηγανιά ψημένη σε καρβελάκι με τυριά

ΤΗΓΑΝΙΑ ΨΗΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΨΗΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ 


Δοκιμάστε το αρέσει πολύ !!!


Υλικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
  • λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι νερού κρασί, κόκκινο, ροζέ ή λευκό ή ότι έχετε
  • λίγα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομματάκια του χοιρινού.
  2. Όταν το χρώμα τους σκουρύνει ελαφρώς προσθέτουμε κρασί σε ποσότητα τόση που να καλύπτει τους κύβους του χοιρινού.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, μόνο ανακατεύοντας που και που ελαφρώς.
  4. Μόλις το χρώμα του κρέατος γίνει ρόδινο από απόχρωση και το κρασί απορροφηθεί, προσθέτουμε αν θέλουμε κρεμμύδι, πιπεριές ή και τα δύο, ψιλοκομμένα αλλά όχι υπερβολικά, για να μη παρατηγανιστούν και χάσουν τη φρεσκάδα τους.
  5. Προσθέτουμε και την 1 κουταλιά μουστάρδας αραιωμένη σε λίγο νεράκι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε ρίγανη ή θυμάρι και ανακατεύουμε.
  7. 15 με 20 λεπτά μαγείρεμα κι έτοιμη η τηγανιά μας!
  8. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
  9. Αδειάζουμε την ψίχα από ένα καρβέλι.
  10. Ρίχνουμε κάτω στη βάση του διάφορα τυριά π.χ. κασέρι ή γκούντα.
  11. Το γεμίζουμε με την τηγανιά και πάλι κασέρι ή τυριά διάφορα επάνω και στα πλαϊνά.
  12. Κλείνουμε με το καπάκι.
  13. Όλο το ψωμάκι το αλείφουμε με βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΨΗΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget