ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
Για την Κρέμα
- 450 γρ. γάλα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- 35 γρ. κορν φλάουρ
- 1 λεμόνι μέτριο, ξύσμα και χυμό
Για το Κέικ
(μετράμε όλα τα υλικά με φλιτζάνι ή ποτήρι του κρασιού η χωρητικότητα να είναι 150 μλ)
- 3 αυγά μεγάλα
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι αγελαδινό
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- ξύσμα ενός λεμονιού
- ο χυμός μισού λεμονιού
- 4 φλιτζάνια, όχι πολύ γεμάτα, αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Για την Κρέμα
Για το Κέικ
- Τα βάζουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε να βράσει.
- Μόλις αρχίζει να δένει και να κοχλάζει βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το Κέικ
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.
- Χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν καλά.
- Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί 26 εκ, αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε.
- Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ και κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε (κύκλους ή ρόμβους) πάνω στη ζύμη του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά περίπου.
- Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.