Κέικ λεμονιού με κρέμα

lemon cake and cream

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ


Υλικά

Για την Κρέμα
  • 450 γρ. γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 35 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λεμόνι μέτριο, ξύσμα και χυμό 


Για το Κέικ
(μετράμε όλα τα υλικά με φλιτζάνι ή ποτήρι του κρασιού η χωρητικότητα να είναι 150 μλ)
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι αγελαδινό
  • 1,5  φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ο χυμός μισού λεμονιού
  • 4 φλιτζάνια, όχι πολύ γεμάτα, αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Για την Κρέμα
  1. Τα βάζουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε να βράσει.
  2. Μόλις αρχίζει να δένει και να κοχλάζει βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το Κέικ
  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί 26 εκ, αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε.
  5. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ και κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε (κύκλους ή ρόμβους) πάνω στη ζύμη του κέικ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά περίπου.
  7. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.

lemon cake and creamlemon cake and creamlemon cake and cream

Δημιουργός συνταγής: Πετρινα Μπαρδανη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!