Πάστα Φλώρα με λάδι (νηστίσιμη)



ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΛΑΔΙ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)


με δική μου μαρμελάδα φρούτων που έκανα εχθές!!


Yλικά
4 φλ. (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο (200 γρ.)
1/2 φλ. ζάχαρη (110 γρ.)
7 κ.σ. κονιάκ (100 γρ.)
7 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ( 100 γρ.)
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
1½ φλ. μαρμελάδα
άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές. Βάζουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τα φιτίλια ζύμης. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50′.
Προς το τέλος ψήνουμε για 5′ στην κάτω αντίσταση και αχνίζουμε.


Δημιουργός συνταγής: Vana Zouka, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!