Παγωτό πορτοκάλι


ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά συνταγής
1 1/2 κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια μασουράκι

Εκτέλεση
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί (ανάλογα με την παγωτομηχανή, θα χρειαστεί 25 - 40 λεπτά).
Βγάζετε από την παγωτομηχανή και ή σερβίρετε αμέσως ή φυλάτε το παγωτό σε μπολ στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το μισή ώρα στη συντήρηση του ψυγείου να μαλακώσει λίγο.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες περίπου, το χτυπάτε να αφρατέψει.
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και την φτιάχνω συχνα χωρίς παγωτομηχανή και γίνετε τέλειο !!
Από πάνω προσθέτω σιροπάκι πορτοκαλιού που παίρνω από το βάζο γλυκό πορτοκάλι που έχω φτιάξει αλλά είναι εξ ίσου ωραίο και σκέτο !

Credits:
Στέλιος Παρλιάρος (συνταγή)
Παγωτό πορτοκάλι