Σαρδελίτσα αχνιστή με κρασί, μουστάρδα και λεμόνι



ΣΑΡΔΕΛΙΤΣΑ ΑΧΝΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΑΣΙ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ


Πραγματικά είναι πάρα πολύ ωραίο καλοκαιρινό πιάτο και ελαφρύ

Υλικά
600 γραμμάρια σαρδέλες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες.
Τις αραδιάζομαι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Στη συνέχεια διαλύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι τη μουστάρδα και το ξύσμα και τα περιχύνουμε.
Κουνάμε λίγο το τηγάνι θα πάει παντού για 1-2 λεπτά και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Το ψήσιμο στο σύνολο του διαρκεί 7 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki