700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμώ από το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
αλάτι,
πιπέρι
άλλες φόρες βάζω κανέλα και άλλες βάζω μπαχάρι
λίγο ξύδι για το σβήσιμο του κιμά
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
1 πακέτο κανελόνια 30 τεμ..
400 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί γκούντα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζω πρώτα τον κιμά σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά, τον σπάω καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια.
Τέλος τον σβήνω με το ξύδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος.
Ρίχνω το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό κι εγώ βάζω 4 μεγάλες κουτ. της σούπας σπιτική σάλτσα, τα μπαχαρικά μου, λίγο νεράκι και βράζω στη χύτρα μου για 20 λεπτά.
Ανοίγω και αν έχει νερό μέσα συνεχίζω με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Γεμίζω τα κανελόνια αφού κρυώσει ο κιμάς για να μην ραγίσουν (τα σέρνω πάνω στον κιμά με κόντρα ένα κουταλάκι, λίγο από τη μία τρύπα και μετά λίγο από την άλλη. Γεμίζουν εύκολα και γρήγορα με αυτό το τρόπο).
Τα βάζω σε ταψί στην σειρά.
Ρίχνω την κρέμα γάλακτος να σκεπάσει όλα τα κανελόνια και μπόλικο τυράκι να καλύψω όλη την επιφάνεια.
Ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό για 25 με 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!