Τα μικρά,νόστιμα,εύκολα και οικονομικά τα.γλυκά πισία μοιάζουν πολύ με.αφράτους λουκουμάδες!!!Τα σερβίρουμε ζεστά περιχύνοντας τα με μέλι! Γίνονται ΣΟΥΠΕΡ!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλια της σουπας γιαουρτι,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
2 κουταλακια του γλυκου ξυδι,
5 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
15 γραμμαρια μαγια νωπη,
2 φλυντζανια τσαγιου γαλα φρεσκο χλιαρο,
500-600 γραμμαρια αλευρι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μπολ χτυπαμε 4 αυγα!
Προσθετουμε το γιαουρτι-αλατι-ξιδι-ελαιολαδο!
Σε ενα δευτερο μπολ βαζουμε.την μαγια και ανακατευουμε καλα μαζι με το γαλα μεχρι να.διαλυθει! Ενωνουμε το μειγμα μαγιας με το προηγουμενο και αρχιζουμε να.ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα! Ζυμωνουμε με το χερι σε μαλακη και ευπλαστη ζυμη!
Σκεπαζουμε την ζυμη και την αφηνουμε να.φουσκωσει 30'!
Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι μεχρι να ροδισουν και να αποκτησουν τραγανη κρουστα!
Τα βγαζουμε με.τρυπητη κουταλα και τα αφηνουμε σε απορροφητικο χαρτι κουζινας μεχρι να στραγγιξουν!
Τα σερβιρουμε με μελι και εαν θελουμε κανελα.