Κέικ καρότο με γλάσο



ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ


Υλικά
4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το γλάσο
200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ. Φιλαδέλφεια
60 γραμ. βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ. ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπολ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι ή και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη, τα καρύδια ψιλοκομμένα, την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά, την κανέλα ,την μαγειρική σόδα, το μπέικιν, βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει] και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί. Αν βγει το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.

ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσο: τυρί, βούτυρο, βανίλια, άχνη και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσο επάνω στο κέικ, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το γλάσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει.