Κέικ Λεμονιού

Κέικ λεμονιού: Η απόλυτη απόλαυση

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Απολαύστε ένα αφράτο και μυρωδάτο κέικ λεμονιού που θα σας ενθουσιάσει με την απαλή υφή και το έντονο άρωμα λεμονιού.


Υλικά:

  • 8 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες,
  • 125 ml σπορέλαιο
  • 250 γρ. Βιτάμ (μαργαρίνη)
  • 250 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να αυξηθεί ο όγκος του.
  3. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το σπορέλαιο εναλλάξ με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά ώστε να μη βγει ο αέρας.
  5. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30 x 80 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
  7. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά.
  8. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί το κέικ μας, τοποθετούμε ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο του και αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Για ακόμα πιο έντονο άρωμα λεμονιού, μπορείς να προσθέσεις λίγο εκχύλισμα λεμονιού.
  • Σέρβιρε το κέικ ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget