ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά
1 κιλό κεράσι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1 βανίλια
2 κ.σ.η
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1 βανίλια
2 κ.σ.η
Εκτέλεση
Βγάζω τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο.
Τα βάζω σε μια λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει μαζί με το χυμό των δύο λεμονιών και αφήνω στο ψυγείο 3 ώρες να σφίξουν.
Μετά τα ξεβγάζω το πολύ καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν.
Βάζω το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση.
Προσθέτω τα κεράσια και βράζω σε μέτρια φωτιά για δεκαπέντε λεπτά ξαφρίζοντας όσο περισσότερο αφρό μπορώ.
Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω μια μέρα.
Την άλλη μέρα βάζω το γλυκό να πάρει βράση, προσθέτω τη βανίλια και τη γλυκόζη και αφήνω να δέσει το σιρόπι χωρίς να ανακατέψω, κουνάω μόνο την κατσαρόλα περίπου δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει καλά το γλυκό κουνώντας την κατσαρόλα 2 - 3 φορές ανά διαστήματα για να φουσκώσει το γλυκό.
Το βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάω στο ψυγείο.
: Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
