ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Αφράτα και πεντανόστιμα γεμιστά ψωμάκια με φέτα!
Υλικά:
- 2 κούπες χλιαρό γάλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4-5 κούπες αλεύρι σκληρό
Γέμιση:
- 400 γρ. περίπου τυρί φέτα
Επάλειψη:
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε.
- Σιγά - σιγά προσθέτουμε το αλεύρι (εμένα μου πήρε 5 κούπες). Η ζύμη είναι λαδερή και μαλακή.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες (εγώ έφτιαξα 20 μπάλες των 70 - 73 γρ. περίπου η καθεμία)
- Ανοίγουμε τις μπαλίτσες ζύμης σε μικρό φυλλαράκι, βάζουμε τυρί στη μέση και κλείνουμε καλά.
- Ρολάρουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
- Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε την μεμβράνη, αλείφουμε με το αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει με το σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Γίνονται αφρός και πεντανοστιμα!!
Καλή επιτυχία!!
Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!