Γεμιστά Ψωμάκια με Φέτα

ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ


Αφράτα και πεντανόστιμα γεμιστά ψωμάκια με φέτα!


Υλικά:

  • 2 κούπες χλιαρό γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4-5 κούπες αλεύρι σκληρό

Γέμιση:
  • 400 γρ. περίπου τυρί φέτα

Επάλειψη:
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • Σουσάμι


Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. 
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε.
  • Σιγά - σιγά προσθέτουμε το αλεύρι (εμένα μου πήρε 5 κούπες). Η ζύμη είναι λαδερή και μαλακή.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες (εγώ έφτιαξα 20 μπάλες των 70 - 73 γρ. περίπου η καθεμία)
  • Ανοίγουμε τις μπαλίτσες ζύμης σε μικρό φυλλαράκι, βάζουμε τυρί στη μέση και κλείνουμε καλά. 
  • Ρολάρουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  • Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε την μεμβράνη, αλείφουμε με το αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει με το σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Γίνονται αφρός και πεντανοστιμα!!
Καλή επιτυχία!!


Δημιουργός συνταγής: Elena Psillia

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget