ΡΟΞΑΚΙΑ
Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει
Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει
2 κ.σ κακάο σκούρο
ΣΙΡΟΠΙ:
4 φλυτζάνια νερό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά γλυκόζη
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί εκτός το κακάο.
Μετά χωρίζω λίγη ζύμη και πρόσθετο το κακάο.
Χωρίζω σε τρία μέρη την άσπρη ζύμη και σε τρία μέρη αυτή με το κακάο. όπως φαίνεται στις φώτο.
Ανοίγω την άσπρη ζύμη σε φύλλο και πλάθω σε ρολό την καφέ ζύμη.
Βάζω την καφέ στην άκρη της άσπρης, ρολάρω και κόβω κομμάτια πάχους 1 δάχτυλο.
Τα ροξάκια κρύα.
Τα ροξάκια κρύα.
Βράζω το σιρόπι 5 λεπτά, ρίχνω τα ροξάκια μέσα, τα βράζω 2 - 3 λεπτά και τα αραδιάζω σε ένα ταψί.
Από πάνω ρίχνω το σιρόπι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Μη φοβηθείς αν έχει πολύ σιρόπι, θα το πιεί όλο!
Credits:
Katerina Katerinaki
Ροξάκια