Κρεπ Σουζέτ - Crepe Suzzette



ΚΡΕΠ ΣΟΥΖΕΤ - CREPE SUZZETTE

Και κρέπα μερεντα μπανάνα τριμμένο μπισκότο και δυο μπάλες παγωτό!!

Υλικά
Για τον χυλό!!
3 αβγά
2 ποτήρια γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι ελαφρύ
2 ποτήρια αλεύρι
2 βανίλιες!!

Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα και κατόπιν το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός.
Αφήνουμε τον χυλό μια ώρα στο ψυγείο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει.
Με ένα φλιτζάνι του καφέ ή κουτάλα βάζουμε μια μικρή ποσότητα στο τηγάνι.
Το πιάνουμε από το χερούλι και αρχίζουμε να το περιστρέφουμε κυκλικά για να απλωθεί ο χυλός. Μόλις ψηθεί από κάτω η κρέπα, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Την βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουμε.
Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ότι θέλουμε.
Είτε αλμυρές είτε γλυκιές!!

Για την Crepe Suzzette σβήστε την κρέπα σε σιγανή φωτιά με χυμό από ένα πορτοκάλι 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και μισό σφηνάκι λικέρ Grand Marnier.

Σημείωση!!!
Καλό θα είναι ο χυλός να παραμένει μια ημέρα πριν την χρήση του στο ψυγείο κ όσο μένει τόσο πιο επιτυχία θα έχει σε γεύση!!!!
Ανακατεύουμε το χυλό σε διαστήματα όσο παραμένει στο ψυγείο!!!


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!