Μια συνταγή της κυρίας Anna Lampropouloy για
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΖΑΝΕΡΟ (ΚΟΡΟΜΗΛΟ) ΚΙΤΡΙΝΟ από την ομάδα στο Facebook
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)Μαρμελάδα τζάνερο (κορόμηλο) κίτρινο
Υλικά
Όσο καρπό φρούτου, τόση ζάχαρη.
Εγώ είχα 1 τσάντα φρούτα τα έπλυνα καλά.
Έβρασα μια κατσαρόλα νερό και την έριξα μέσα στα τζάνερα και έσκασαν οι φλούδες τους.
Έτσι τα ξεφλούδισα, μετά έβγαλα τα κουκούτσια, έχυσα τα υγρά που είχαν μαζευτεί και το άδειασμα στην κατσαρόλα.
Όσα μπολάκια ήταν ο καρπός, τόση ζάχαρη έβαλα.
Την έβαλα να βράσει, την ξάφρισα σε σχετικά δυνατή φωτιά για να μην σκουρύνει το φρούτο.
Όταν σταμάτησε να βγάζει αφρό έριξα στην μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Όταν έδεσε η μαρμελάδα την αποθήκευσα σε αποστειρωμένα βάζα.