Μια συνταγή της κυρίας Θεογνωστου Φροσως για
ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΤηγανόψωμα
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ ξίδι
10 γρ. ξερή μαγιά
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
400 γρ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί φέτα
3κτ δυόσμο ξερό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κάνουμε ένα ζυμαράκι απαλό, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15λεπτα,το χωρίζουμε σε 10 κομμάτια.
Ανοίγουμε φυλλαράκια περίπου 30εκ ,τρίβουμε λίγη φέτα και ξερό δυόσμο και διπλώνουμε να κλείσουν τα πλαϊνά, τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Μόλις τα βγάλουμε εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μέλι και κανέλα!
Ο συνδυασμός γλυκού και αλμυρού είναι εξαιρετική!