Γαλακτομπουρεκάκια ρολό



ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΡΟΛΟ


ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια βούτυρο Κέρκυρας,
100 ml σπορέλαιο.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
3 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι χοντρό,
100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό Κέρκυρας,
3 κρόκους αυγών,
1 βανίλια


Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
Ρίχνουμε τη βανίλια και τέλος το βούτυρο σε κομματάκια.
Αφήνουμε να παγώσει ανακατεύοντας την.
Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί.
Βράζουμε σε ένα σκεύος το βούτυρο.
Στη συνέχεια το στραγγίζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε σε 4 λωρίδες.

Ανά δυο φύλλα λωρίδας κάνουμε το ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ.
Βάζουμε την πρώτη λωρίδα την βουτυρώνουμε τοποθετούμε πάνω την δεύτερη λωρίδα βουτυρώνουμε.
Βάζουμε στην άκρη γέμιση κρέμα και το κλείνουμε.
Τα τοποθετούμε στο ταψί.
Τα βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά όλα.
Τοποθετούμε τα ταψιά για 1 ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια το βγάζουμε, το ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους/180 βαθμούς προθερμασμένο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Καταλαβαίνουμε πότε είναι έτοιμα όταν πιει όλο το βούτυρο που βράζει όταν ψήνονται.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού με 4 ποτήρια ζάχαρη για 6 λεπτά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού.
Σιροπιάζουμε καυτά γλυκά κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε ξεσκέπαστα 8 ώρες εκτός ψυγείου και στην συνέχεια στο ψυγείο ξεσκέπαστα..