Κεφτεδάκια με πιπεριές και ντομάτα


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Άκρως καλοκαιρινό και αγαπημένο φαγητό!

Για τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ούζο
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 χοντρή φέτα ψωμί (προτιμώ μαύρο γιατί γίνονται πιο αφράτα τα κεφτεδάκια) μουσκεμένο και στυμμένο
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη κατά βούληση
μαϊντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο ή μισό αν είναι μεγάλο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
πιπεριές κέρατο

Για τη σάλτσα
1 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες (ή συσκευασμένη «ντομάτα στο ρεντέ»)
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας (αν είναι συσκευασμένη η ντομάτα δεν βάζω πελτέ)
λίγη ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο (την οποία αφαιρώ στο τέλος)
γλυκοκαυτερές πιπερίτσες αποξηραμένες ή λίγο μπούκοβο
λίγο νεράκι

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζω τις πιπεριές και παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ψήνω τα κεφτεδάκια.
Στο ίδιο τηγάνι που τηγάνισα τις πιπεριές ρίχνω τα υλικά της σάλτσας και αφήνω να πάρει βράση.
Τότε ρίχνω μέσα στη σάλτσα τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια και μόλις βράσει και πήξει είναι έτοιμο το φαγητό μου.
Τρώγεται χλιαρά αλλά και κρύο από το ψυγείο είναι τέλειο!


Credits:
Δάφνη Τούτιου
Κεφτεδάκια με πιπεριές και ντομάτα