Αρακάς Λαδερός με Πατάτες

Αρακάς με Πατάτες

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


Ένα κλασικό, εύκολο και νόστιμο λαδερό φαγητό που γίνεται γρήγορα και αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους!


Υλικά

  • 500 γρ. κατεψυγμένο αρακά
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμού (της προτίμησής σας)
  • 3 πατάτες, κομμένες σε κυδωνάτες φέτες και ξανά στη μέση
  • 2-3 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (κοφτές)
  • 1 ώριμη φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τον αρακά κατευθείαν από την κατάψυξη.
  2. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα υλικά, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, κομμένες σε κυδωνάτες φέτες και στη μέση, ώστε να μην είναι πολύ μεγάλες, και το καρότο σε μικρούς κύβους. 
  4. Ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα.
  5. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κύβο ζωμού και λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με ακόμα μισό ποτήρι νερό.
  7. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. 
  8. Όταν οι πατάτες τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι, δυναμώνουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε ζεστό. 
Καλή απόλαυση!


Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget