ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Ένα κλασικό, εύκολο και νόστιμο λαδερό φαγητό που γίνεται γρήγορα και αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 500 γρ. κατεψυγμένο αρακά
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμού (της προτίμησής σας)
- 3 πατάτες, κομμένες σε κυδωνάτες φέτες και ξανά στη μέση
- 2-3 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού)
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (κοφτές)
- 1 ώριμη φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τον αρακά κατευθείαν από την κατάψυξη.
- Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα υλικά, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, κομμένες σε κυδωνάτες φέτες και στη μέση, ώστε να μην είναι πολύ μεγάλες, και το καρότο σε μικρούς κύβους.
- Ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα.
- Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κύβο ζωμού και λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
- Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με ακόμα μισό ποτήρι νερό.
- Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Όταν οι πατάτες τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι, δυναμώνουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!