Πρασόρυζο



ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ


Ένα πανεύκολο και πολύ ωραίο φαγητό !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό πράσα πλυμένα κομμένα τα βάζουμε σε νερό να βράσουν 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό άνηθο καρότο κυβάκια και ρίχνεται τα πράσα και για κάθε άτομο βάζετε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού ρύζι για πιλάφι ρίχνεται και 1 κύβο λαχανικών λίγο αλάτι πιπέρι κουρκουμά και ζεστό νερό και βράζετε μέχρι σχεδόν να πήξει....5 λεπτά πριν το σβήσετε προσθέστε λεμόνι.
Εγώ το έκανα σε χύτρα όλα μαζί 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και μετά το άφησα 5 λεπτά ακόμα έτσι και μετά άνοιξα την χύτρα.
Μπορείτε να το κάνετε σε κανονική κατσαρόλα αν δεν γνωριζετε την χρηση της χυτρας....επισης μπορείτε να βάλετε αν το κάνετε σε κανονική κατσαρόλα ρύζι Καρολίνα.


Δημιουργός συνταγής: Γκολφω Νικολου