Ισπανικό Ρολό με Μαρμελάδα

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


Υλικά

  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 1 μεγάλο φλ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο φλ. του τσαγιού ζεστό γάλα
  • 1/2 φλ. του τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλ. του τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι + 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 βανίλια
  • αλεύρι όσο πάρει

Για το γέμισμα της ζύμης:
  • 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • Μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • Γάλα για επάλειψη πριν το ψήσιμο

Για μετά το ψήσιμο.
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.


Εκτέλεση:

  1. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά .
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε για λίγο.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά για 8-10 λεπτά.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να ξεκουραστεί.
  6. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο με πλάτος 30 εκ. και  μήκος 90 εκ.
  7. Αλείφουμε με το πινέλο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και 3 κουταλιές ζάχαρη.
  8. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από τη γέμιση και ρολάρουμε προσεκτικά τη ζύμη.
  9. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σαν στριφτόπιτα.
  10. Περιμένουμε να φουσκώσει για μια ώρα και αλείφουμε με γάλα.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
  12. Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Δημιουργός συνταγής: Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget