ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
Αγαπημένη γαλατόπιτα!
Ό,τι πρέπει για το απογευματινό μας καφεδάκι!!
Συνταγή
2 λίτρα φρέσκο γάλα
420γρ.σιμιγδαλι ψιλό
400 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο)
4 αυγά
2 βανίλιες
φλούδα από ένα λεμόνι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη (κρατάμε μία κούπα), το βούτυρο και την φλούδα σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να αρχίσει να δένει (δεν αργεί).
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε την φλούδα και προσθέτουμε τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει με τη ζάχαρη που κρατήσαμε και τις βανίλιες.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά (μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα).
Συνταγή
2 λίτρα φρέσκο γάλα
420γρ.σιμιγδαλι ψιλό
400 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο)
4 αυγά
2 βανίλιες
φλούδα από ένα λεμόνι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη (κρατάμε μία κούπα), το βούτυρο και την φλούδα σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να αρχίσει να δένει (δεν αργεί).
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε την φλούδα και προσθέτουμε τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει με τη ζάχαρη που κρατήσαμε και τις βανίλιες.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά (μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα).