
ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Το ζουμερό, σοκολατένιο κέικ συναντά την απαλή, βελούδινη κρέμα πατισερί σε μια αρμονία γεύσεων που θα σας μαγέψει. Η κρούστα του κέικ παραμένει τραγανή, ενώ το εσωτερικό του είναι υγρό και σοκολατένιο. Η κρέμα πατισερί προσθέτει μια απαλή, νότα βανίλιας που ισορροπεί τέλεια τη γλυκύτητα της σοκολάτας.
Ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει κάθε λάτρη της σοκολάτας!
Για την Κρέμα Πατισερί:
Για την Κρέμα Πατισερί:
Συναρμολόγηση:
Υλικά
Για το Κέικ:- 70 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 2 αυγά
- 6 κρόκοι αυγών
- 180 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κακάο σκούρο
- 4 ασπράδια αυγών
- 20 γρ. μαύρο ρούμι
Για την Κρέμα Πατισερί:
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί (για την τελική συναρμολόγηση)
Εκτέλεση
Για το Κέικ:- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την αμυγδαλόσκονη και το ρούμι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στον κάδο του μίξε βάζουμε τα αυγά, τους κρόκους, 150 γρ. ζάχαρη από τη ζάχαρη και το κακάο και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Αναμιγνύουμε το μείγμα αυγών με το μείγμα σοκολάτας.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι ή τσέρι 24 εκ. και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τη βανίλια.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τους κρόκους, ανακατεύοντας καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε την σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στην κρέμα πατισερί.
- Απλώνουμε την κρέμα πατισερί πάνω στο κέικ.
- Διακοσμούμε με γλυκά του κουταλιού, φρούτα, τριμμένη σοκολάτα κλπ... πειραματιζόμαστε με διάφορα υλικά και γεύσεις!
Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φόρμα σιλικόνης για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
- Αν θέλεις ένα πιο έντονο άρωμα κακάο, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά κακάο στην κρέμα πατισερί.
- Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο λικέρ σοκολάτας στο μείγμα του κέικ.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Δείτε επίσης:
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
Apr 24 2025
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
Mar 31 2025
Recent Posts Widget