Υγρό Κέικ Σοκολάτας με Κρέμα Πατισερί

Κέικ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα με βελούδινη κρέμα

ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


Το ζουμερό, σοκολατένιο κέικ συναντά την απαλή, βελούδινη κρέμα πατισερί σε μια αρμονία γεύσεων που θα σας μαγέψει. Η κρούστα του κέικ παραμένει τραγανή, ενώ το εσωτερικό του είναι υγρό και σοκολατένιο. Η κρέμα πατισερί προσθέτει μια απαλή, νότα βανίλιας που ισορροπεί τέλεια τη γλυκύτητα της σοκολάτας. 
Ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει κάθε λάτρη της σοκολάτας!


Υλικά

Για το Κέικ:
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. αμυγδαλόσκονη
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κακάο σκούρο
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 20 γρ. μαύρο ρούμι

Για την Κρέμα Πατισερί:
  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί (για την τελική συναρμολόγηση)


Εκτέλεση

Για το Κέικ:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την αμυγδαλόσκονη και το ρούμι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Στον κάδο του μίξε βάζουμε τα αυγά, τους κρόκους, 150 γρ. ζάχαρη από τη ζάχαρη και το κακάο και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Αναμιγνύουμε το μείγμα αυγών με το μείγμα σοκολάτας.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
  8. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι ή τσέρι 24 εκ. και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
  10. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για την Κρέμα Πατισερί:
  1. Σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τη βανίλια.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τους κρόκους, ανακατεύοντας καλά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  5. Χτυπάμε την σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στην κρέμα πατισερί.

Συναρμολόγηση:
  1. Απλώνουμε την κρέμα πατισερί πάνω στο κέικ.
  2. Διακοσμούμε με γλυκά του κουταλιού, φρούτα, τριμμένη σοκολάτα κλπ... πειραματιζόμαστε με διάφορα υλικά και γεύσεις!

Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φόρμα σιλικόνης για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
  • Αν θέλεις ένα πιο έντονο άρωμα κακάο, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά κακάο στην κρέμα πατισερί.
  • Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο λικέρ σοκολάτας στο μείγμα του κέικ.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

  • Χοντρά, μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)
  • ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
  • Pancakes
  • PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
  • Κουλουράκια Βανίλιας με Πορτοκάλι
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
    Recent Posts Widget