Ρεβανί με καρύδα



ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


ΑΦΡΑΤΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΡΕΒΑΝΙ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά ίδιου μεγέθους θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό,
200 ml. σπορέλαιο,
200 ml γάλα φρέσκο,
50 γραμμάρια καρύδα,
1 βανίλια,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν όχι να χάσουν το αέρα τους!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γάλα,το σιμιγδάλι σιγά σιγά,την καρύδα,την βανίλια,το μπέικιν!
Το τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί νούμερο 30 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 7 λεπτών μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο του καθενός!
Το αφήνουμε να κρυώσει!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού με.4 ποτήρια νερού ζάχαρη,100 γραμμάρια καρύδα,μισό λεμόνι για.4 λεπτά!
Όταν το κατεβάζουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο αγελαδινό και το αφήνουμε να λιώσει μόνο του με.την θερμοκρασία χωρίς να το ανακατέψουμε!
Παίρνουμε το σουρωτήρι και ρίχνοντας ζεστό σιρόπι σιγά σιγά δεν χρειάζεται βιασύνη σιροπιάζομαι το κρύο γλυκό ίσως να σας περισσέψει λίγο.