Πιπεριές Φλωρίνης ξιδάτες



ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΞΥΔΑΤΕΣ

Υλικά
10 - 12 πιπεριές Φλωρίνης
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι τσαγιού σκόρδο
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
Πλένουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στην φλούδα τους και να αρχίσουν να μαυρίζουν .
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις σκεπάζουμε καλά μέχρι να ιδρώσουν για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
Αφαιρούμε τους σπόρους προσεκτικά χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι τους .
Τις βάζουμε σε ένα μπολ τις πασπαλίζουμε με το αλάτι το ξύδι όσο χρειαστεί για να σκεπαστούν και τις ανακατεύουμε ελαφρώς .
Κλείνουμε το μπολ και τις αφήνουμε για 2 ώρες.
Αμέσως μετά ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και τις σκεπάζουμε.


Credits:
Σοφία Ζώνα
Πιπεριές Φλωρίνης ξιδάτες