Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο



ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Την πρωτοείδα εδώ πριν κάτι χρόνια, τη δοκίμασα, πέτυχε κι από τότε δεν την αλλάζω.
Η πιο εύκολη και νόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που φάγατε.
Δοκιμάστε τη!

Υλικά
4 κολοκυθάκια
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (200 γρ.) τριμμένη με το πιρούνι
1/3 ποτηριού καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
άνηθο (φρέσκο ή ξερό)
δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Τρίβω στο χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνω αλάτι και αφήνω σε στραγγιστήρι για 30 περίπου λεπτά.
Κατά διαστήματα στύβω με το χέρι και στο τέλος τα βάζω σε μια πετσέτα με τη βοήθεια της οποίας τα στύβω για να φύγει όλο το νερό τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά και το λάδι.
Προσθέτω τα τριμμένα κολοκυθάκια, το αλεύρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την φέτα και αλατοπιπερώνω.
Λαδώνω ένα πυρέξ και ρίχνω λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ρίχνω το μείγμα και βάζω λίγη ακόμη φρυγανιά για να κάνει ωραία κρούστα.
Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!


Credits:
Δάφνη Τούτιου
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο