Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Δοκιμάστε τη γίνεται τέλεια και όταν την τρώμε έχει αυτή την απαλή κρέμα και μετά το τραγανό νεκταρίνι .
Μια τέλεια καλοκαιρινή τούρτα
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:
4 αυγά
130 γρ. Ζάχαρη
μια βανίλια
μια πρέσα
αλάτι
4 κ.σ. ζεστό νερό
100 γρ. αλεύρι
45 γρ. νισεστε
40 γρ. κακάο
μισό κ.γ μπεικην.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια και τα χτυπάμε καλα για 10 λεπτά.
Μόλις αφρατέψει και αλλάξει χρώμα (ασπρίσει) προσθέτουμε σιγά - σιγά το ζεστό νερό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα κοσκινίζουμε πάνω από το μίγμα και το ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 25- 30 λεπτά.
Για την κρέμα:
200 γρ.κρέμα τυρί
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. κρέμα γάλακτος Νουνού
7 φύλλα ζελατίνη
85 γρ. Ζάχαρη.
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, το ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμό από το μισό λεμόνι.
Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ και μετά προσθέτουμε τη σαντιγί στο μίγμα με το γιαούρτι.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό για πέντε λεπτά και σφίγγοντας την να φύγουν τα πολλά νερά την ζεσταίνουμε να λιώσει (εγώ την βάζω για μερικά δευτερόλεπτα στο μικροκυμάτων).
Παίρνουμε τρεις κουταλιές από την κρέμα, την ανακατεύουμε με την ζελατίνη να ενσωματωθεί και μετά τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας και χτυπάμε για πέντε λεπτά.
Κόβουμε τρία νεκταρίνια σε μικρά κυβάκια και τα ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα (πριν βάλετε τα νεκταρίνια να κρατήσετε ένα μπολάκι με σκέτη κρέμα για το γαρνίρισμα).
Η τούρτα δεν είναι πολύ γλυκιά γι' αυτό αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά βάλτε λίγη ζάχαρη ακόμη στην κρέμα (όχι στην ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ.)