ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Είναι μια απλή και νόστιμη παραλλαγή της κλασικής μπατζίνας!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 ποτήρια ξυσμένο ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΞΕΡΟ
ή ΧΛΩΡΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ καθαρισμένα από τη φλούδα (είναι το ίδιο νόστιμα!).
Τα ξύνουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Αλατίζουμε σε τρυπητό κι αφήνουμε 5 λεπτάκια.
Στύβουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά. Όχι πολύ στύψιμο γιατί θέλουμε τη γλύκα τους!
Αλατίζουμε σε τρυπητό κι αφήνουμε 5 λεπτάκια.
Στύβουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά. Όχι πολύ στύψιμο γιατί θέλουμε τη γλύκα τους!
Βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε μέσα κι ανακατεύουμε:
1 κούπα ΓΑΛΑ
2 με 3 ΑΥΓΑ ελαφρά χτυπημένα
1/2 κιλό ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
1 κούπα ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
1 κούπα ΣΟΥΣΑΜΙ
1 κ.σ ΦΥΤΙΝΗ ΜΑΛΑΚΗ (για το ταψί)
ελάχιστο ΑΛΑΤΙ
1 κ.σ ΖΑΧΑΡΗ.
ΑΛΕΥΡΙ (γ.ο.χ) όσο πάρει, να γίνει πηχτός χυλός (4 με 5 κούπες περίπου)
Προαιρετικά και λίγη ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ. Εγώ βάζω!
Βουτυρώνουμε ταψί με τη φυτίνη και σκορπάμε τη μισή κούπα σουσάμι.
Απλώνουμε πάνω ομοιόμορφα το χυλό.
Ραντίζουμε με ελάχιστο σησαμέλαιο.
Σκορπάμε επάνω την άλλη μισή κούπα σουσάμι.
Ψήνουμε 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο να χρυσίσει καλά.
Credits:
Βάνα Ντελή