Μπακλαβάς

Μπακλαβάς Θεϊκός!

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


Ένας μπακλαβάς Θεϊκός, γεμιστός με αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια!


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 200 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αμύγδαλα άσπρα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
  • κανέλα σε σκόνη
  • γαρύφαλλο σε σκόνη

Για το Σιρόπι
  • 2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας


Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. 
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  3. Παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε καλά. 
  4. Στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας καλά το καθένα. 
  5. Πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδιών, αμυγδάλων και φιστικιών και προσθέτουμε μια πρέζα κανέλα και γαρύφαλλο. 
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, τελειώνοντας με 5 φύλλα.
  7. Χαράζουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους ή διαμάντια πριν τον ψήσουμε για πιο εύκολο σερβίρισμα.
  8. Βάζουμε μπόλικο βούτυρο από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  10. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. 
  11. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το ξύλο κανέλας για 6 λεπτά από το σημείο βρασμού. 
  12. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  13. Αφού βγάλουμε τον μπακλαβά από το φούρνο, περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. 
  14. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και λίγη κανέλα.
  15. Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι πριν σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget