ΡΕΒΑΝΙ
Αφράτο και εύκολο ρεβανί που θα λατρέψετε!
Απολαύστε το σκέτο ή συνοδεύσετε το με μια μπάλα παγωτό βανίλιας για επιπλέον απόλαυση!
Για το σιρόπι:
Υλικά:
Για το ρεβανί:- 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα (χλιαρό)
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 σακουλάκι χονδρό σιμιγδάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
- Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και το σπορέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε το χονδρό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Ψήνουμε το ρεβανί για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα το τρυπήσουμε στο κέντρο.
- Αφαιρούμε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο.
- Βράζουμε το μείγμα για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
- Όταν το ρεβανί έχει κρυώσει εντελώς, περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
- Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει καλά το σιρόπι για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.:
- Κόβουμε το ρεβανί σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!