Ρεβανί

Αφράτο και εύκολο ρεβανί ή ραβανί που θα λατρέψετε!

ΡΕΒΑΝΙ


Αφράτο και εύκολο ρεβανί που θα λατρέψετε!  
Απολαύστε το σκέτο ή συνοδεύσετε το με μια μπάλα παγωτό βανίλιας για επιπλέον απόλαυση!


Υλικά:

Για το ρεβανί:
  • 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα (χλιαρό)
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1 σακουλάκι χονδρό σιμιγδάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και το σπορέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το χονδρό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  6. Ψήνουμε το ρεβανί για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα το τρυπήσουμε στο κέντρο.
  7. Αφαιρούμε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει.
  8. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο.
  9. Βράζουμε το μείγμα για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
  10. Όταν το ρεβανί έχει κρυώσει εντελώς, περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
  11. Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει καλά το σιρόπι για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.:
  12. Κόβουμε το ρεβανί σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget