Πορτοκαλόπιτα με κρέμα και φιλέ αμυγδάλου



ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ 


Μια πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια αλεσμένα, κρέμα βανίλιας και φιλέ αμυγδάλου.

Παντεσπάνι πορτοκαλιού
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 πορτοκάλια βρασμένα και πολτοποιημένα
9 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3-4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

Σιρόπι
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι νερό
Φλούδα πορτοκαλιού
Βράζουμε 3-4 λεπτά
(Το σιρόπι κρύο)

Κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
5 ποτήρια νερού γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ.
Προσθέτω τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το φιλέ αμυγδάλου, και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Το βάζω σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .
Μόλις βγει από το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε την κρέμα με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται πάνω στο φακελάκι, την απλώνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Είναι πολύ ελαφρύ γλυκό πολύ μυρωδάτο και ταιριάζει απόλυτα μετά από ένα γιορτινό γεύμα.

Φωτο Athena Kousta

Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki