
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Παίρνουμε 6 αυγά και τα χωρίζουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Στους κρόκους προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού όχι πολύ γεμάτο ζάχαρη, 1 μπεικιν παουντερ, βανίλια.
Χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα με 1 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμενο .
Αν θέλουμε σοκολατενιο παντεσπάνι βάζουμε μισό ποτήρι κακάο και μισό ποτήρι αλεύρι.
Χωρίζουμε σε 3 δίσκους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς πολύ λίγο για να μην στεγνώσει.
Για την γέμιση έλιωσα 2 κουβερτούρες 400γρ και ανακατεψα με 500 γρ σαντιγί,4 κουταλιές πραλινα και καβουρδισμένα φουντούκια.
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να παγώσει.
ΣΙΡΟΠΙ
1φλ.τσαγιου ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, λίγο κονιάκ.
Βράζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα δίσκο και σιροπιαζουμε.
Ριχνουμε την μισή κρέμα και ανάμεσα μερικές κουταλιές πραλινα.
Συνεχίζουμε και με τον δεύτερο δίσκο.
Κλείνουμε με τον τρίτο δίσκο.
Για την επικάλυψη έλιωσα κουβερτούρα 200γρ μαζί με 1 κρέμα γάλακτος 200γρ.