
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ
Απίστευτα μαλακά τυροκουλουρα!
Υλικά
- 550-600 γρ αλεύρι
- 1 ασπράδι αυγού
- 200 ml γαλά
- 100 ml νερό
- 100 ml σπορέλαιο
- Βούτυρο ( για το άνοιγμα)
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Φέτα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ κ πλάθουμε λίγο.
- Μαλακή ζύμη όχι παραπάνω αλεύρι από αυτό.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Μετά χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια κ βάζουμε με τα δάκτυλα μας σε κάθε μπαλάκι βούτυρο κ ανοίγουμε το φύλλο γεμίζουμε με τυρί κ το κάνουμε στρογγυλό.
- Αλείφουμε με το κρόκο και ρίχνουμε σουσάμι.
- Φούρνο 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου, συνταγή: Lydia Niarou
