Υπέροχη Τούρτα Φουντουκιού



Νόστιμη συνταγή για ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ από τη σελίδα στο Facebook  Οι Γεύσεις της Ελένης


Υπέροχη Τούρτα Φουντουκιού

ΥΛΙΚΑ
2 κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουπας ζάχαρη
Μιση κουπα κακάο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. Νες καφέ σκόνη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
2 αυγά μέτρια
Μιση κούπα νερό
80 γρ. Φουντούκια περασμένα από το multi
1 κ.γ. αρωμα ζαχαροπλαστικής φουντουκι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τον Νες…
Προσθέτουμε ανακατεύοντας πάντα, το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και τη βανίλια. Μόλις ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, προσθέτουμε το βραστό νερό, τα φουντουκια, το αρωμα και χτυπάμε για λιγο έντονα ώστε το μείγμα να πάρει αέρα…
Αδειαζουμε το μειγμα σε 28άρι βουτυρωμένο τσερκι…. Ψήνουμε στους 170° για 25-30 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά το αφαιρούμε από τη φόρμα…… Αφήνουμε να κρυώσει τελειως για 2-3 ώρες τουλαχιστον και το κοβουμε σε 2 πάτους….

Σιροπι….
1 κουπα ζαχαρη
1 1/2 κουπα νερο
Το βραζουμε για 5 λεπτα…. (από το σημειο βρασμου)

Κρεμα….
500 γρ. φυτικη σαντιγί
3 κ.σ. Νουτέλα Φερρέρο
Χτυπαμε την σαντιγι να σφιξει και προσθέτουμε την Νουτέλα….

Γκανάς Σοκολάτας....
150 ml εβαπορε αδιάλυτο
350 κουβερτουρα γάλακτος
Ζεσταίνουμε σε ενα κατσατολακι το γαλα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μεχρι να λιώσει τελείως….

Στησιμο…
Παίρνουμε το τσερκι που ψησαμε τα παντεσπανια… βάζουμε κάτω τον ενα πάτο… σιροπιαζουμε καλά, ριχνουμε την μιση κρεμα μας… επαναλαμβανουμε το ιδιο με το αλλο παντεσπάνι…
Τελειώνουμε με κρεμα .. βαζουμε στο ψυγειο για να παγώσει και να σταθεί η τουρτα μας… τουλάχιστον για 2 ώρες…. μετα την βγαζουμε, ξεφορμαρουμε…. περιχυνουμε με την γκανας και την γαρνιρουμε με φουντουκια….