ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1\2 κιλο αλευρι
2 κ σ λαδι
1 ποτηρι ρακι ηηη 1\2 στιμμενο λεμονι
αλατι
1ποτηρι χλιαρο νερο
1\2 ποτηρακι λαδι για τηγανι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1\2 κιλο ξινομυζηθρα
~~μελι για το γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την ζυμη ανακατευοντασ το αλευρι το αλατι το λαδι και τη ρακη [η το λεμονι]σιγα σιγα προσθετουμε κ το χλιαρο νερο μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη.την αφηνουμε για μιση εως μια ωρα να ξεκουραστει'μετα παιρνουμε ζυμη οσο ενα καρυδι μεγαλο και την ανοιγουμε σε λεπτο φυλοβαζουμε στην μια ακρη μια κουταλια ξινομυζηθρα και την κλεινουμε σαν μισοφεγγαρο ,προσεχουμε να ειναι λεπτο για να τηγανιζετε ευκολα τις τηγανιζουμε με το μισο ποτηρακι λαδι να χρυσοκοκκινησουν κι απο τις δυο πλευρες οταν τελειωνει το λαδι που τηγανιζουμε θα προσθετουμε καθε φορα μολις τις βγαλουμε απο το τηγανι τις περιχυνουμε με μελι κ σερβιρουμε!