Κολιοί ψητοί στο σχαροτήγανο



ΚΟΛΙΟΙ ΨΗΤΟΙ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ


Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

1 κιλό κολιούς κατά προτίμηση μικρούς
ελαιόλαδο
αλατορίγανη

Πλένουμε καλά τα ψαράκια μας αφού βγάλουμε πρώτα τα εντόσθια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα νερά.
Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο λίγο λάδι και βάζουμε το σχαροτήγανο να κάψει.
Παίρνουμε ένα - ένα τα ψαράκια τα κυλάμε ελαφρά στο λάδι (για να μην κολλήσουν) και ρίχνουμε αλατορίγανη. 
Τα βάζουμε στην σειρά στο τηγάνι και ψήνουμε. Τα γυρνάμε μόνο άμα ψηθούν από την μία πλευρά για να μην μας διαλύσουν.
Μόλις τα βάλουμε στο καυτό σχαροτήγανο τηγάνι κατεβάζουμε την θερμοκρασία κι αν είναι δυνατόν σκεπάζουμε το τηγάνι με κάτι σαν την επιφάνειά του πχ ένα πιάτο, Έτσι δημιουργείται ατμός και δεν γίνονται ξερά.
Κατ' αυτόν τον τρόπο μαγειρεύονται και διάφορα άλλα ψαράκια που γίνονται ψητά!

ΠΗΓΗ
Κολιοί ψητοί στο σχαροτήγανο