Πατάτες γιαχνί



ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ


Υλικά
2-3 κ σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο-προαιρετικά-
8 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι – πιπέρι
200 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ γλ βασιλικό
1/2 κ γλ κανέλα
χλιαρό νερό

Πολτοποιώ το κρεμμύδι και το καρότο στον πολυκόφτη και τα σοτάρω στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό.
Προσθέτω τις κομμένες πατάτες , τις φέρνω μια βόλτα,
Αλατοπιπερώνω, και προσθέτω το χυμό ντομάτας.
Στη συνέχεια ρίχνω τον βασιλικό και την κανέλα και προσθέτω ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν οι πατάτες.
Σκεπάζω και σιγοβράζω το φαγάκι για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αρκετά και να χυλώσουν.
Μόλις είναι έτοιμες, περιχύνω με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σβήνω τη φωτιά.