Τουλουμπάκια



ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ


Για το Σιρόπι:


Υλικά
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
  • Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
  • *Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε 2 κουταλιές μέλι ή πηγαίνετε και αγοράζετε. :P

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού χωρίς να ανακατέψουμε. 
  2. Αφήνουμε να κρυώσει.


Για τη ζύμη:


Υλικά
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι (γοχ)
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια συμπαγής ζύμη.
  2. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.
  3. Όταν κρυώσει, χτυπάμε με μίξερ ή χέρι, ρίχνοντας ένα - ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  4. Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και την ένταση στο 1 (για κουζίνες που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3).
  5. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με κορνέ με την ειδική μύτη, κόβοντας με ψαλίδι λαδωμένο, κομμάτια 4 cm.
  6. Τα γυρίζουμε (τουμπάρω) συνεχώς ώστε να μη μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος.
  7. Κρατάμε τη φωτιά χαμηλά στο 1 μέχρι να ξεροψηθούν.
  8. Τα μεταφέρουμε καυτά στο κρύο σιρόπι για 5 λεπτά και τα βγάζουμε.

Σημειώσεις

  • Τα φλυτζάνια μου 250ml
  • Υπάρχει στο εμπόριο, ειδικό ακροφύσιο κορνέ για τουλουμπάκια. Εγώ έφτιαξα ένα μόνος μου και με αυτό μου βγήκαν 101 τουλουμπάκια.



Δημιουργός συνταγής: Nikos AE

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget