ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ
Για το Σιρόπι:
Υλικά
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
- Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
- *Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε 2 κουταλιές μέλι ή πηγαίνετε και αγοράζετε. :P
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού χωρίς να ανακατέψουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη:
Υλικά
Εκτέλεση
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1,5 φλιτζάνι αλεύρι (γοχ)
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια συμπαγής ζύμη.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει, χτυπάμε με μίξερ ή χέρι, ρίχνοντας ένα - ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και την ένταση στο 1 (για κουζίνες που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3).
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με κορνέ με την ειδική μύτη, κόβοντας με ψαλίδι λαδωμένο, κομμάτια 4 cm.
- Τα γυρίζουμε (τουμπάρω) συνεχώς ώστε να μη μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος.
- Κρατάμε τη φωτιά χαμηλά στο 1 μέχρι να ξεροψηθούν.
- Τα μεταφέρουμε καυτά στο κρύο σιρόπι για 5 λεπτά και τα βγάζουμε.
Σημειώσεις
- Τα φλυτζάνια μου 250ml
- Υπάρχει στο εμπόριο, ειδικό ακροφύσιο κορνέ για τουλουμπάκια. Εγώ έφτιαξα ένα μόνος μου και με αυτό μου βγήκαν 101 τουλουμπάκια.
Δημιουργός συνταγής: Nikos AE
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!