Τραγανά δίχρωμα μπισκοτάκια



Μια συνταγή του κυρίου George Chatzigiatroudakis για ΤΡΑΓΑΝΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Τραγανά δίχρωμα μπισκοτάκια

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
3 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 αυγά
250 γρ άχνη ζάχαρη
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 -2 κουτ γλυκού μπεικιν πάουντερ
Επίσης: 1,5 κουταλιά της σούπας κακάο και 1 κουταλιά της σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου , ζάχαρη άχνη για 3 λεπτά . Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα …
Προσθέστε τη βανίλια. Σταδιακά προσθέστε αλεύρι , πρέπει να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή αλλά χωρίς να κολλάει .
Διαχωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη .
Προσθέστε το κακάο και 1 κουταλιά της σούπας γάλα στο ένα κομμάτι ζύμης και ζυμώστε το. Βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο με ναύλον
Ανοίξτε ένα κομμάτι από το κακάο σε φύλλο , πάχους μισού εκατοστού . Το ίδιο και από την λευκή ζύμη και βάλτε την μια ζύμη πάνω στην άλλη και κόψτε σχήματα
Κάνετε το ίδιο και για άλλες ζύμες κόβοντας λωρίδες από την σκούρα ζύμη πάνω στην λευκή και πατώντας τα να ενωθούν με ένα πλάστη η βέργα ,, στην συνέχεια με κουπάτ κόψτε σχήματα η πλάστε κουλουράκια χρησιμοποιώντας δίχρωμη ζύμη η μονόχρωμα χρησιμοποιώντας το κάθε ζυμάρι χωριστά ..
Βάλτε τα στο ταψί σας με διαστήματα τα μπισκότα σας .
Προθερμάνετε τον φούρνο σε θερμοκρασία 170 βαθμών μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα περίπου 25 λεπτά.